ZDRAVA PREHRANA
STRUPI
VEGETARIJANSTVO
HUJŠANJE
BOLEZNI

BELI STRUP

Bela sol
Za razliko od morske soli, ki je sušena na soncu in vsebuje tudi magnezij, kalcij, fosfor, železo in jod, je bela sol pridelana na visoki temperaturi in rafinirana. Od nje ostaneta le še natrij in klor (NaCl) ter dodani kemični preparati za obstojnost. Sol nam zato ne daje skoraj nič koristnega, ker je dovolj dobimo že v vsakdanji hrani in ne potrebujemo dodatno soliti, poleg tega pa sol nase veže vodo, zato je moramo spiti veliko več, da ohranimo dovolj količine vode v telesu, z njo pa se izloči veliko vitaminov in mineralov, ki jih telo še ni absorbiralo.

Bela moka
Vsebuje v glavnem škrob, ki se ob presnavljanju v našem telesu veže na vitamine in minerale in na ta način povzroča ogromne izgube v telesu. Ko v telesu izčrpa zaloge vitaminov in mineralov, začne telo nepresnovljene viške te energije odlagati na določena mesta, s tem pa v našem telesu povzroča odvečno težo in različne blokade. Veliko boljša je polnozrnata moka, v kateri je zmleto celostno zrno pšenice. Kajti naše telo v presnovi vedno rabi polnovredno rastlino in ne samo en del neke rastline.

Beli sladkor
Tudi z belim sladkorjem je podobno kot z belo soljo. V postopku rafiniranja ga absolutno očistijo in mu odvzamejo vse vitamine in minerale. Tudi sladkor ob presnavljanju črpa iz našega telesa vitamine in minerale, ki so tako zelo potrebni za rast in obstoj različnih organov. Rjavi sladkor je še vedno sladkor, zato je ravno tako nezdrav, celo nevaren, a je manj prečiščen in zato bo v telesu povzročil manj škode. Lahko ga zamenjamo tudi z medom, ječmenovim ali riževim sladom, javorjevim sirupom, vendar je še vedno teh živil priporočljivo uživati čim manj.