ZDRAVA PREHRANA
STRUPI
VEGETARIJANSTVO
HUJŠANJE
BOLEZNI

Modernejše raziskave v medicini, so pokazale, da je razlog za 80 procentov sodobnih bolezni, nezdrava prehrana. Pravzaprav to niti ni tako presenetljivo, če pomislimo, da je hrana, ki smo jo zaužili tudi del našega telesa. Prav tako so raziskave pokazale, da je na območjih, kjer se večji odstotek ljudi prehranjuje nezdravo veliko več srčnih kapi in drugih prezgodnjih smrti, kot na področjih, kjer se je več zelenjave in nemastne hrane. Problem pri hrani je, da nas ponavadi ne opomni, ko jemo nezdravo. Pri nekaterih se to sicer kaže v raznih takojšnjih reakcijah, pri večini pa se težave pojavijo, ko je že prepozno. K boleznim prispevajo tako maščobe in živila, ki se jim moramo že v osnovi izogibati, kot vsi dodatki in način pridelave hrane.

VRSTE BOLEZNI PREHRANE

Kožne alergije:
Ljudje nismo alergični samo na hrano, temveč smo lahko alergični na skoraj vse kar nas obdaja. Za njimi pa, kot pri vsaki bolezni tiči globji razlog, da se je alergija sploh lahko razvila. Alergija pomeni, da so določeni encimi v našem telesu oslabljeni in ne morejo opravljati svoje naloge, zato določene snovi telo prepozna kot tujke. Razlog, da je encim oslabljen, pa je največkrat nezdrava prehrana, posebno mleko in mlečni izdelki.

Težke kovine v telesu živo srebro,svinec, aluminij, arzen, kadmij, krom):
Če je telo polno težkih kovin, se to kaže kot kronična utrujenost, depresivnost in hitra razdražljivost. V naše telo pridejo z umetno pridelano hrano, ribami, ki živijo v onesnaženem morju ali, če pijemo onesnaženo vodo. Tudi kovine lahko na dolgi rok upočasnijo delovanje ostalih organo in povzročijo kronične bolezni.

Rak:
Bolezen je dokazano povezana z umetno pridelano hrano, ki vsebuje veliko kancerogenih dodatkov, zato pravimo, da je to bolezen naše prihodnosti. Pri raku seveda obstajata še dva pomembna faktorja, krivca za nastanek, in to sta stres ter genetska nagnjenost k tej bolezni.

Bolezni, ki izvirajo iz črevesja:
Razlog za njih so neprimerna prehrana in neprimerne kombinacije v istem obroku, s čimer telo tvori strupe. Znak tega so napihnjenost, vetrovi, zgaga, zaprtost in podobne težave. Zaradi pomanjkanja vitaminov, mineralov ter drugih pomembnih hranilnih snovi človeški organi ne morejo optimalno delovati, zaradi česar zbolimo. Te bolezni niso hujše in se pojavijo relativno hitro po zaužitju napačne kombinacije.

Srčne kapi:
Srčna kap nastane, ko se zaustavi pretok krvi in kri ne pride do srca. Pretok krvi se ustavi zaradi pretirane količine maščob v žilah, ki se nalaga nanje celotno človekovo življenje, ali pretirane količine alkohola v krvi, ki zmanjša koncentracijo kisika. Srčne kapi so največkrat tudi smrtne. Najpogostejše so pri ljudeh, ki jejo veliko mesa in drugih živalskih beljakovin, ki so polne nasičenih maščob. Pri vegetarijancih in delnih vegetarijancih, je število srčnih kapi več kot za dve tretjini manjše, kot pri tistih, ki redno uživajo meso.