• Izguba teže

  Povprečen človek porabi 5 kalorij med enominutnim poljubljanjem. Polurni seks porabi 150 kalorij (v enem letu lahko izgubiš 1.5kg – če imaš spolni odnos 7-krat do 8-krat na mesec). Poljubljanje je tudi zelo dobro za zobe: dodatna slina sproščena med poljubljanjem pomaga vzdrževati ustno čistočo in preprečevati zobno gnilobo.

  Viri: Zanimivosti

  Viri: Slika izguba teže
   
 • Kondomi

  V Aziji pred 15. stoletjem so uporabljali kondome, ki so prekrivali glavico penisa. Na Kitajskem so biloi taki kondomi narejeni iz naoljenega svilenega papirja, ali iz ovčjih notranjih organov. Na Japonskem so bili narejeni iz želvjih oklepov in živalskih rogov. V 16. stoletju so bili narejeni iz volne, namočene v kemično mešanico in puščeni, da se posušijo pred uporabo. Krpe so bile dovolj velike, da so pokrile glavico penisa, pritrjene so bile z vrvjo.

  Viri: Zanimivosti

  Viri: Slika kondomi
   
 • Sramne lasulje

  Sramne lasulje so obstajale že okoli leta 1400, prvotno so jo nosile ženske, ki so si pobrile sramne dlake, da bi preprečile uši. V Viktorijanskih časih so jih nosile prostitutke, ki so hotele skriti dejstvo, da so imele spolne bolezni npr. sifilis. Filmska industrija jih včasih uporablja, da skrije genitalije igralcev med golimi prizori.

  Viri: Zanimivosti

  Viri: Slika sramne lasulje
   
 

O avtorjih

Jan, Rok in Matevž smo dijaki 2.E razreda Gimnazije Vič. Za to seminarsko nalogo smo se odločili predvsem zato, ker je to zelo pomembna tema današnje madine. Poglobili smo se v različne smeri iskanja virov za seminarsko nalogo, kot so kontracepcija, spolne bolezni, splošno o spolnosti, ter nekaj precej zanimivega, položaji pri spolnih odnosih. V zavihku "spolnost" bomo govorili o tem, kako mladi sprejemajo informacije o spolnosti, kako se na njih odzovejo, ter kje pravzaprav dobijo te informacije, v zavihku "spolne bolezni" bomo govorili o različnih vrstah spolnih bolezni, ter kako se jim izogniti, v zavihku "kontracepcija" bomo govorili o zanesljivih in nezaneslijih vrstah kontracepcije, tveganjih pri uporabi kontracepcije, ter njihovi razširjenosti, v zavihku "položaji" pa bomo govorili zgolj o različnih vrstah položajev, ki jih mladi uporabljajo pri spolnih odnosih.

Mentorji

Klemen Bajec

Andrejka Likar Cerc

 

Jan Hribar

 

Rok Petrovčič Vižintin

 

Matevž Rugelj